Felhívás!

Feltűnhet a költekezés

Feltűnhet a költekezés Gazdaság

A pénzügyi és adóhatóság (ANAF) ellenőrzései magánszemélyekre is kiterjednek, függetlenül attól, hogy van-e cégük, vállalkozásuk, és függetlenül a havi jövedelmük összegétől.

Azok a személyek számíthatnak tüzetesebb vizsgálatra, akik az átlagosnál sokkal többet költekeznek, nagyon értékes ingatlant vagy ingóságot vásárolnak, illetve más jellegű kiadásokkal feltűnnek. Az adóhatóság értékeket is megjelöl, a számokból nyomban kiderül, hogy nem a szegénységben, illetve szegénység határán élők a célszemélyek.

Konkrétan: azokra várhat alaposabb ellenőrzés és elszámoltatás, akik legalább 25 ezer euró értékű gépkocsit vásároltak, vagy banki folyószámlájuk egy év alatt legalább 150 ezer lejjel gyarapodott, vagy legalább 70 ezer euró értékű ingatlanokat, vagyontárgyakat vásároltak, vagy például részvényesként legalább 200 ezer lejjel meghiteleztek céget, cégeket. Természetesen az említett értékszintek alatti nagy összegű költekezés is lehet adóhatósági ellenőrzés tárgya, pláne halmozott esetnél (ingatlan, autó, vagyontárgy stb. együttes vásárlása nagy értékben).

A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy aki az átlagosnál értékesebb ingatlant vagy ingóságot, gépet, készüléket, vagyontárgyat stb. vásárol, őrizze meg a kereskedelmi számlát vagy adásvételi szerződés iratait.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 26., 19:25
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Azokra akik munkahely nélkül élnek,mégis lakásokat vásárolnak mondjuk 30 ezer euró értékben vagy építkeznek miért nem terjed ki a vizsgálat? Az nem munka hogy külföldön koldulnak vagy egy két hetet ott ülnek vagy felvásárolják a krumplit és eladják más megyékben.Ennek kellene utánanézzen az ANAF és leszámoltassa őket!