Hirdetés
Hirdetés

Enyhén csökkent szeptemberben a munkanélküliség

Enyhén csökkent szeptemberben a munkanélküliség Gazdaság

Romániában 5,2 százalékos volt szeptemberben a munkanélküliségi ráta, ami 0,1 százalékponttal alacsonyabb az előző havinál – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet.

Hirdetés
Hirdetés

A 15 és 74 éves korosztályban az állást keresők száma 471 ezerre mérséklődött az augusztusban jegyzett 479 ezerről. A statisztikai intézet ezt a csökkenést azzal magyarázza, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági leállás következtében egyre több vállalat újrakezdte tevékenységét, így a dolgozók is visszatértek munkahelyükre. Ennek ellenére ez a szám meghaladja a tavaly szeptemberben jegyzett munkanélküliekét, akik akkor 368 ezren voltak.

A férfiak körében 1,1 százalékponttal magasabb az állástalanok aránya, mint a nőknél, így a férfiaknál 5,7 százalék a munkanélküliségi ráta, a nőknél 4,6 százalék. A 25 és 74 évesek körében a munkanélküliségi ráta 4,1 százalék, ők csaknem az állástalanok 72 százalékát tették ki.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. november 2., 13:03
   ÉRTÉKELÉS: 8

   A statisztika ezt mutatja. Munkanélküli az, aki munkanélküli segélyt kap. Aki már azt sem kap, az már nincs benne a statisztikában. Egy módon tud visszakerülni a statisztikába, ha pozitív lesz a koronavírus tesztje.

 • User
  Dátum: 2020. november 2., 11:16
  ÉRTÉKELÉS: 0

  SZERINTEM DUBOROG A GAZDASAG CSAK SZERINTEM KEZDIVASARHELYEN NAGYON SOK LAKAS BE VAN TERMOPANOZVA ES IGY NEM HALJUK A DUBORGEST! 🙂 HA HA HA