Hirdetés
Hirdetés

Felmérés: a PNL továbbra is a legnépszerűbb párt, a PSD és az USR PLUS küzd a második helyért

Felmérés: a PNL továbbra is a legnépszerűbb párt, a PSD és az USR PLUS küzd a második helyért Románia

A választási kampány kezdete előtt néhány nappal a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) örvend a legnagyobb népszerűségnek a választópolgárok körében, előző hónaphoz képest azonban csökkent a támogatottságuk – derül ki az IMAS közevélemény-kutató októberi felméréséből.

Hirdetés
Hirdetés

Ha jövő vásárnap tartanák a parlamenti választásokat, a PNL a szavazatok 32,6 százalékát kapná, amely enyhe visszaesést jelent a múlt hónapban mért 34,7 százalékhoz képest.

A PSD-re voksolni szándékozók száma ugyanakkor nőtt az elmúlt hónapban, így elérte a 21,7 százalékot.

A harmadik helyen, több mint 3 százalékot javítva az USR-PLUS Szövetség áll, akik a szavazatok 20,4 százalékára számíthatnak.

A sorban a Pro Románia következik, amelyre a választók 8,9 százaléka adná a voksát, ez enyhe csökkenést jelent múlt hónaphoz képest. A Victor Ponta pártjával időközben szövetségre lépett Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) a voksok 2,5 százalékára számíthatna, ha külön indulna el.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a parlamenti küszöb fölött, 5,1 százalékon áll, így jó eséllyel bejut a következő törvényhozásba is.

A Népi Mozgalom Pártot (PMP) minimálisan a bejutási küszöb alatt, 4,8 százalékra mérték.

A felmérés az Europa FM megrendelésére készült október 7-28. időszakban, 1010 személy megkérdezésével. A hibahatár 3,1%.

(Europa FM)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások