Felhívás!

Egyszerűsödött a valós haszonélvezőkről szóló nyilatkozat

Egyszerűsödött a valós haszonélvezőkről szóló nyilatkozat Gazdaság

Egyszerűsödött a valós haszonélvezőkről szóló nyilatkozat – jelentette be kedd este Facebook-oldalán Claudiu Năsui gazdasági miniszter.

A tárcavezető tájékoztatása szerint az új típusú nyilatkozat mindössze másfél oldalas, könnyebb kitölteni, mint a korábbi formanyomtatványt, és nem kell hozzá csatolni különböző kérvényeket. A dokumentum október elsejéig leadható személyesen, elküldhető postán vagy e-mailen, elektronikus aláírással – számolt be Claudiu Năsui.

A miniszter közlése szerint a nyilatkozat az Országos Cégbíróság elnökének, Valentina Burdescunak és Stelian Ion igazságügyi miniszternek a támogatásával egyszerűsödött. Emlékeztetett arra, hogy a valós haszonélvezőkről szóló nyilatkozat újbóli bevezetését az Európai Unió kérte Romániától.

Claudiu Năsui közölte azt is, hogy jövőre csak akkor kell kitölteniük a cégeknek ezt a nyilatkozatot, ha valamilyen változás történik a helyzetükön. Ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy folytatják a tárgyalásokat az Európai Unióval a procedúrák további egyszerűsítéséről.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.