Felhívás!

15 megye 36 településén okoztak károkat az áradások az elmúlt 24 órában

15 megye 36 településén okoztak károkat az áradások az elmúlt 24 órában Románia

Az elmúlt 24 óra felhőszakadásai 15 megye 36 településén okoztak áradásokat, a tűzoltóknak több tucat, az árvíz miatt elszigetelődött turistát kellett biztonságos helyre kísérniük – tájékoztatott szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).

A közlemény szerint a következő megyék érintettek: Fehér, Argeş, Botoşani, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Hunyad, Neamţ, Olt, Prahova, Szeben, Tulcea és Temes.

A katonai tűzoltóknak 19 házból, 56 udvarból és 70 pincéből-alagsorból kellett kiszivattyúzniuk a vizet, és több, a szél által kidöntött fát kellett eltávolítaniuk az utakról. A kidőlő fák három személygépkocsit rongáltak meg.

Az IGSU tájékoztatása szerint Argeş megyében 20 turistát szigetelt el ideiglenesen az árvíz egy Rucăr települési panzióban, a Dâmboviţa megyei Zănoaga kempingben pedig 25 személyt. A Prahova megyei Buşteni-ben nyolc személyt kellett elmenekíteni megelőző jelleggel az ár elől.

Az úttestre zuhanó fák és a felhalmozódott hordalék miatt több országúton és megyei úton is fennakadt vagy akadozott a közlekedés, így például a 75-ös, 2D, 68A és 1-es országút bizonyos szakaszain, vagy a 174-es megyei úton.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.