Felhívás!

FRISSÍTVE: Csütörtökön átadják a Ploieşti – Brassó autópálya első szakaszát

FRISSÍTVE: Csütörtökön átadják a Ploieşti – Brassó autópálya első szakaszát Gazdaság

Csütörtökön átadják a forgalomnak a Ploieşti – Brassó autópálya Barcarozsnyó és Keresztényfalva közötti szakaszát – közölte a csütörtöki kormányülés elején Lucian Bode közlekedési miniszter.

A tárcavezető szerint a 10 kilométeres útszakaszból 6,3 kilométer autópálya és 3,7 kilométer négysávos országút.

Úgy fogalmazott, hogy “18 év politikai vita után” ez egy világos jele annak, hogy a liberális kormányzat “visszafordíthatatlanul elkötelezett” abban, hogy megvalósítsa ezt a projektet.

Számítása szerint idén 90 kilométer autópályát adtak át a forgalomnak Romániában, míg a szocialisták hároméves kormányzásuk alatt összesen 96 kilométer autópályát építettek.

Véleménye szerint az elmúlt tíz esztendő tekintetében 2020 “magasan a legjobb” év volt az útügyi vállalat tevékenységét illetően: autópályákra, expressz utakra, körgyűrűkre, országutakra mintegy kétmilliárd eurót költöttek, további hatmilliárd euróra pedig közbeszerzéseket írtak ki.

FRISSÍTÉS: Megnyitották a sztrádaszakaszt

Az építési határidő előtt kilenc hónappal, csütörtök este átadták a forgalomnak a Ploieşti – Brassó autópálya Barcarozsnyó és Keresztényfalva  közötti szakaszát – közölte az Infrastruktúrát Kezelő Országos Vállalat (CNAIR).

A CNAIR közleménye szerint a 10 kilométeres útszakaszból 6,3 kilométer autópálya és 3,7 kilométer négysávos országút.

A 118,02 millió lejes (plusz áfa) projekt kivitelezését 2019 májusában kezdte el az Asocierea Alpenside – Specialist Consulting vállalat, és körülbelül kilenc hónappal a határidő előtt adta át.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.