Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Béremelés kérése helyett inkább munkahelyet vált az alkalmazottak 70 százaléka

Béremelés kérése helyett inkább munkahelyet vált az alkalmazottak 70 százaléka Gazdaság

A romániai alkalmazottak 70 százaléka legalább 20 százalékkal nagyobb bért szeretne, de a fizetésemelés kérése helyett inkább munkahelyet vált – derül ki egy hétfőn közzétett felmérésből.

Hirdetés
Hirdetés

„Ez egy paradox helyzet. Sok munkavállaló arra hivatkozva vált állást, hogy kevés a bére, de még csak meg sem próbál nagyobb fizetést kérni a munkaadójától” – állapította meg Cristina Profeanu, a felmérést végző cristinaprofeanu.ro állásközvetítő ügynökség vezetője.

A HR-szakember elmondta, a munkaadók nagy része nem fizetésemeléssel, hanem rugalmas munkaidővel, a pihenőszabadság növelésével, ajándékutalványokkal, szakmai képzéssel és a távmunka lehetőségével próbálja megtartani az értékes alkalmazottjait. Emlékeztetett arra, hogy Romániában jelentősen csökkent a munkavállalók száma, a 2019-ben nyilvántartott 4,2 millióról a 2021-ben jegyzett 3,8 millióra.

A szakember szerint rendkívül fontos, hogy a munkaadók a lehető legnyíltabban tájékoztassák az alkalmazottjaikat a vállalatuk állapotáról. „Világos és elérhető célokat kell kitűzniük a beosztottak számára, ugyanakkor rugalmas munkaidőt kell biztosítaniuk, amely lehetővé teszi az alkalmazottaknak a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartását” – nyilatkozta Cristina Profeanu. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük