Hirdetés
Hirdetés

A pénzügyminiszter szerint a nyugdíjtörvény fenntarthatósági gondokat okoz a büdzsének

A pénzügyminiszter szerint a nyugdíjtörvény fenntarthatósági gondokat okoz a büdzsének Gazdaság

A nyugdíjemelést előíró törvény az elkövetkező két évre fenntarthatósági gondokat okoz az állami büdzsének és mind a nemzetközi pénzügyi intézmények, mind a hitelminősítő intézetek rámutattak, hogy jelentős kockázatot jelent a gazdaságra nézve, jelentette ki Florin Cîţu pénzügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

Személyes véleményének adva hangot, a pénzügyminiszter a România TV hétfő esti műsorában kijelentette, hogy a nyugdíjtörvény nem csupán 2020-ban, de 2021-ben és 2022-ben is fenntarthatósági gondokat okoz a büdzsének.

Csupán 2020-ra 10 milliárd lejes kiadást jelent a büdzsének, 2021-ben 30 milliárd lejt, és ezekre az összegekre kölcsönt kell felvenni. Mivel sem a nyugdíjtörvénynek, sem más hasonló, a parlament által elfogadott törvénynek nincs pénzügyi megalapozása, ahhoz, hogy a gazdaság stabilitását ne kockáztassuk, más áldozatokat kell hozni, nyomatékosította a miniszter.

“Kompromisszumos megoldásra van szükség, és az én feladatom felvázolni a kormányfőnek egy olyan forgatókönyvet, amely biztosítja az említett költségek kifizetését úgy, hogy közben a gazdaságot nem röpítjük a levegőbe” – szögezte le.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások