Felhívás!

A mezőgazdasági miniszter felhívása: vásároljunk csak hazai termékeket!

A mezőgazdasági miniszter felhívása: vásároljunk csak hazai termékeket! Gazdaság

Felhívást intézett a mezőgazdasági miniszter az állampolgárokhoz, hogy a romániai gazdák támogatása érdekében csak hazai termékeket vásároljanak a válságidőszak alatt.

Adrian Oros azt mondta, nagy mennyiségű zöldség-, szárnyashús-, marhahús-, tejtermék- és tojáskészletet halmoztak fel a hazai gazdák, mert nem tudják értékesíteni termékeiket, és mindeközben az üzletek tele vannak más országokból importált áruval.

“Mindannyian tudjuk, hogy az egységes belső piacon nem lehet megtiltani a közösségen belüli kereskedelmet. Ahogyan mi bárhova szállíthatunk árut az Európai Unióban, úgy bárki az EU-ból árut hozhat hozzánk. Hogy mit tehetünk? (…) Mi mindannyian, akiket aggaszt ez a probléma, és valóban tenni szeretnénk az ügy érdekében, vásároljunk hazai termékeket. Ha nem találunk valamit X üzletben, menjünk el Y üzletbe, amíg megtaláljuk. (…) Biztosítom önöket, hogy néhány hónapon belül valamennyi üzlet azon lesz, hogy hazai termékek is legyenek a polcain” – fogalmazott a tárcavezető.

A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, hazai termékek vásárlásával a kifizetett összeg egy része visszatérül “akár nyugdíjak, akár bérek formájában, akár az oktatási, akár az egészségügyi rendszerbe”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 28., 23:18
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Nem elég felnyomni a román zászlót, minőség és jó ár is szükséges! A helyit eszem…..elég vicces! Legalább 2 vel vannak beszorozva az árak!