Felhívás!

A koronavírus-járvány miatt 4,6 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta márciusban

A koronavírus-járvány miatt 4,6 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta márciusban Gazdaság

4,6 százalékra emelkedett márciusban a munkanélküliségi ráta az előző hónapban jegyzett 3,9 százalékról. Ez 0,7 százalékos növekedést jelent.

Az Országos Statisztikai Intézet (INS) adatai értelmében a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által javasolt számítási módszer szerint februárhoz képest márciusban 58 ezerrel, azaz 16 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma Romániában, tavaly márciushoz viszonyítva pedig 79 ezerrel, azaz mintegy 24 százalékkal van több munkanélküli.

A 15 és 74 év közötti munkanélküliek becsült száma márciusban 410 ezerre nőtt az előző hónapban jegyzett 352 ezerről. A tavalyi esztendő márciusához képest is növekedés észlelhető, akkor ugyanis 331 ezer állástalan személyt tartottak számon.

A férfiak körében 1,3 százalékponttal magasabb volt a munkanélküliség, mint a nőknél (férfiaknál 5,1 százalék, nőknél 3,8 százalék).

A 25 és 74 év közöttiek körében 3,4%-os munkanélküliségi rátát becsültek márciusra (3,9% a férfiaknál és 2,7% a nőknél), ez a korosztály tette ki a munkanélküliek összlétszámának 69,9 százalékát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.