Felhívás!

A kormány december 31-ig el akarja fogadni a 2020-as költségvetés törvényt

A kormány december 31-ig el akarja fogadni a 2020-as költségvetés törvényt Gazdaság

A kormánynak az a célkitűzése, hogy december 31-éig fogadja el a 2020-as állami költségvetés törvényét – közölte csütörtökön Ludovic Orban miniszterelnök.

Arra az újságírói kérdésre, amely a jövő évi költségvetés felelősségvállalással való elfogadásának lehetőségét firtatta, Orban úgy válaszolt, erről egyelőre csak a média tárgyal.

“Önök (az újságírók – szerk. megj.) beszélnek a felelősségvállalással való elfogadásról, én még nem beszéltem ilyesmiről” – fogalmazott Orban, hozzátéve, a kormánynak az a célja, hogy “észszerű határidőn belül” véglegesítse a költségvetés tervezetét, a parlament pedig év végéig fogadja el a törvényt, “hogy mindenki tudhassa, mire számíthat 2020-ban”.

Johannis: a kormány döntése, hogy felelősségvállalással fogadja-e el a költségvetést

Kizárólag a kormány döntése, hogy felelősségvállalással fogadja-e el a jövő évi állami költségvetés törvényét – jelentette ki csütörtökön Klaus Johannis államfő, hozzátéve, kisebbségi kormányról lévén szó ez a jogalkotási módszer “bármilyen típusú törvény esetében működhet”.

“Az alkotmány nem szabja meg, hogy csak ilyen vagy olyan törvényt fogadhat el felelősségvállalással a kormány. Bármely jogszabállyal megteheti ezt, de ez kizárólag a kormány döntése, és ha erre sor kerül, minden bizonnyal a kabinettől fognak értesülni róla, nem tőlem” – fogalmazott az államfő.

Azt is megkérdezték tőle az újságírók, egyetértene-e azzal, hogy a kormány felelősségvállalással fogadja el a jövő évi büdzsét, tekintetbe véve, hogy a téma megosztja a politikai osztályt. “Mindig vannak eltérő vélemények, minden téma kapcsán. Erről a témáról én nem szeretnék nyilatkozni, csak annyit mondtam, hogy az alkotmány lehetőséget biztosít erre” – válaszolt Johannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.