Felhívás!

76 százalékkal nőtt idén a rendelések értéke a romániai online kereskedelemben

76 százalékkal nőtt idén a rendelések értéke a romániai online kereskedelemben Gazdaság

A romániai online kereskedelemben leadott rendelések értéke 76 százalékkal, a rendelések száma pedig 54 százalékkal nőtt az első kilenc hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte szerdán a MerchantPro online kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó platform.

A cég megállapította, hogy ennek a vásárlási módnak a terjedése nem lassult, ami azt vetíti előre, hogy “a fogyasztói szokások digitalizálódása” irányába halad a kereskedelem.

A legnagyobb növekedés az elektronikai háztartási cikkek értékesítésénél figyelhető meg, ahol csaknem megháromszorozódott az online rendelések értéke, a rendelések száma pedig több mint másfélszeresére nőtt. 2020-hoz képest a lakberendezési tárgyak rendelésének értéke 126 százalékkal nőtt.

A platform felmérése szerint a világjárvány számos családi vállalkozást is arra kényszerített, hogy online árulja termékeit, becslésük szerint ezt a folyamatot jelentősen gyorsította a koronavírus-járvány.

Hozzátették, hogy a nyári hónapokban általában csökkenni szokott az online kereskedelem iránti kereslet a vásárlók részéről, ennek ellenére az idén június és augusztus között a platform által támogatott kereskedők rendeléseinek értéke 66 százalékkal, a rendelések száma pedig 49 százalékkal nőtt.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.