Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gheorghiţă: a delta variáns miatt sokkal agresszívebb a negyedik hullám

Gheorghiţă: a delta variáns miatt sokkal agresszívebb a negyedik hullám Románia

Románia már abban a helyzetben van koronavírus-járvány szempontjából, amelyben Olaszország volt tavaly – véli a romániai oltási kampány koordinátora.

Hirdetés
Hirdetés

Valeriu Gheorghiţától azt kérdezték csütörtökön az újságírók, szerinte mennyire áll távol Románia mindattól, ami tavaly Olaszországban történt.

„Attól tartok, hogy már az a forgatókönyv érvényesül nálunk, nyilvánvaló, hogy a kórházak és a sürgősségi osztályok túlterheltek, nem győzik ellátni a koronavírusos betegeket” – válaszolt.

Az oltásparancsnok szerint „rendkívül bonyolult” helyzetben vagyunk, a negyedik hullám azért olyan agresszív, mert a delta variáns sokkal gyorsabban terjed, mint a korábbiak.

Csak oltással lehet felvenni a harcot a járvánnyal – hangsúlyozta, és felhívta az emberek figyelmét, ne engedjék, hogy megtévesszék őket a bizonytalan forrásokból származó információk.

„Meg kell értenünk, hogy ha nem leszünk szolidárisak és nem tartjuk be a megelőző intézkedéseket, rendkívül nehéz lesz leküzdeni ezt a negyedik hullámot” – nyomatékosította.

Azt is elmondta, ha valakinek koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak, ne menjen közösségbe, teszteljen, vegye fel a kapcsolatot családorvosával, és ha súlyosbodik az állapota, menjen kórházba.

Valeriu Gheorghiţă csütörtökön megkapta a koronavírus elleni vakcina harmadik adagját. Mint mondta, az emlékeztető oltás beadása hangsúlyosan ajánlott az időseknek, krónikus betegeknek és a megfertőződés veszélyének leginkább kitett kategóriákba tartozóknak, például az egészségügyi és a tanügyi alkalmazottaknak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük