Felhívás!

7,2 százalékkal nőhet januártól a minimálbér

7,2 százalékkal nőhet januártól a minimálbér Gazdaság

7,2%-kal nőhet az országos minimálbér – írta keddi Facebook-bejegyzésében Ludovic Orban miniszterelnök.

Hozzátette: ezen a héten véglegesítik azokat a javaslatokat, amelyek a minimálbér kiszámítására vonatkoznak.

“Ezen a héten véglegesítjük a minimálbér kiszámításának képletére vonatkozó javaslatokat. Ha úgy határozunk, hogy a minimálbér kiszámításának képletét az inflációs ráta, a fogyasztóiár-index és a termelékenységi index, valamint az országos minimálbér határozza meg, akkor 7,2%-kos növekedésre lehet számítani” – közölte a kormányfő.

Fifor: Orban port hint a polgárok szemébe a választások előtt

Ludovic Orban “port hint a polgárok szemébe” az államfőválasztások második fordulója előtt, amikor arról beszél, hogy emelkedhet a minimálbér – vélekedett kedden Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára.

“Ludovic Orban port hint a polgárok szemébe az államfőválasztások második fordulója előtt, amikor arról beszél, hogy esetleg emelkedhet a minimálbér. Legyünk komolyak! (…). Ha valóban meg akarta volna emelni a minimálbért, akkor a kormányhatározat-tervezetnek eddig már nyilvános vitán kellett volna lennie. Hagyjon fel ezzel az olcsó manipulációval, mert nincs már ellenzékben. Hogyan higgyen önnek a nép, amikor saját kis kezecskéjével írta a kormányprogramjába, hogy túlzás volt az elmúlt évek minimálbér-növelése?” – írta Facebook-bejegyzésében Fifor.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások