Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zsebszülőket készít a szorongó gyerekeknek: magukkal vihetik szüleik apró mását

Zsebszülőket készít a szorongó gyerekeknek: magukkal vihetik szüleik apró mását Életmód

Először kisfiának készített ilyet a találékony amerikai édesanya. Egy gyerek életében az első nagy fordulat az, amikor a szinte állandó szülői jelenlét mellől a bölcsődébe, óvodába csöppen. Ezt a kanyart van olyan kicsi, aki jól veszi, van, aki viszont nem, sőt szorong, mert a szülőtől távol, eleinte ismeretlen emberek közt kell maradnia.

Hirdetés
Hirdetés

Az iskolakezdés ugyancsak nagy fordulat a rengeteg elvárással, a tanórákkal, tanárokkal, a bonyolult számokkal és betűkkel. Nem minden gyerek kezdi vidám kíváncsisággal a sulit, és ha nehezen oldódik, nehezen barátkozik, az tovább erősíti az iskolával szembeni ellenérzéseket. Amikor egy buffaloi anya, Debbie Rutkowski a gyereknevelésnek ezekkel a változásokkal tarkított szakaszába ért kisfiával, Nathannel, úttörő ötlet pattant ki a fejéből: zsebszülőt készített neki.

Így segít egy zsebszülő

Nathan nem rajongott a gondolatért, hogy óvodás lesz. Már előre félt, izgult, és sírdogált, hogy nem akar oda menni. Mivel azonban ez a dolgok rendje, nem volt választása, Debbie viszont segíteni akart neki megbarátkozni a helyzettel.

pp
Kép forrása: Debbie Rutkowski/ Facebook

– Először az jutott eszembe, adok neki egy fotót magamról vagy aprócska tárgyat, ami az enyém, és amit magával tud vinni, hogy a nap során erőt adjon neki. Miközben nyugtatgattam, körbe-körbe szaladgáltam a házban lehetőségeket keresve – emlékezett vissza az anya.

Akkor jött az ötlet, hogy pár gyöngyből elkészítse saját miniatűr mását. Rácsatolta a fiú övtartójára egy karikával, és a zsebébe csúsztatta a figurát.

– Mivel nem vihetnek játékot az oviba, ez a mini gyöngyfigura épp megfelelő volt, hogy mégis több tonnányi szeretetet adjon Nathannek napközben – folytatta Debbie.

A fiú attól a naptól fogva egy éven át úgy járt óvodába, hogy magával vitte az anyukája kicsi figuráját. Lassan eljött az idő, hogy nem volt rá többé szükség, de addig nagyon sokat segített a gyereknek.

Debbie vállalkozásba fogott

Látván azt, fiának mennyit segített a kis figura, Debbie-nek eszébe jutott, hogy más gyerekeknek is készíthetne ilyeneket az ő szüleik mintájára. Vállalkozása, a Pocket People, azaz Zseb-emberek, nagy sikert aratott.

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt elkészíti szeretteik miniatűr, gyöngyökbe álmodott verzióját. Nem csak a szülők jelenlétének és közelségének pótlására készít figurákat, de bárkiére, aki közel áll az emberhez, és nem lehet ott.

(Femina.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük