Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Viszonylag meleg időre és kevés csapadékra lehet számítani a következő két hétben

Viszonylag meleg időre és kevés csapadékra lehet számítani a következő két hétben Életmód

A következő két hétben viszonylag meleg lesz az idő, de ingadozó hőmérsékleti értékekre kell számítani, és bár időnként lesznek futó záporok, az ország nagy részén kevés csapadék fog esni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 22-éig érvényes előrejelzéséből.

Hirdetés
Hirdetés

Erdélyben a jelzett időszak elején az ebben a periódusban megszokotthoz közeli hőmérsékleti értékeket fognak jegyezni (18-23 Celsius-fokot nappal és 4-8 fokot éjszaka), ezt követően jelentősen felmelegszik az idő, így május 12-én és 13-án a déli órákban akár 24-28 fokot is mérhetünk, és éjszaka sem lesz hidegebb 7-13 foknál. Ezután fokozatosan lehűl az idő, 16-18-án a megszokottnál valamivel hűvösebb lesz: nappal 17-21 fok, éjszaka 2-7 fok.

Május 9-én, 10-én és 14-én fokozottabb lesz a légköri instabilitás, az időszak többi részében főként délutánonként fordulhatnak elő futó záporok.

A hegyvidéken hűvös lesz az idő május 10-én, majd jelentős felmelegedés következik, melynek eredményeként a hőmérsékleti értékek 12-én és 13-án sokkal magasabbak lesznek az ebben az időszakban megszokottnál: 10-20 fokos maximumokra és 3-10 fokos minimumokra lehet számítani. A második héten fokozott lehűlés várható, éjszaka gyakran fagypont alá csökken a hőmérséklet.

Futó záporok inkább 9-én, 10-én és 14-én fordulhatnak elő, valamint a második hét folyamán, a leeső csapadék mennyisége azonban nem lesz jelentős. Május 16-a és 18-a között a nagyon magasan fekvő zónákban vegyes csapadék is előfordulhat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük