Felhívás!

Űrszagú parfümöt dobtak piacra

Űrszagú parfümöt dobtak piacra Életmód

Az űrhajósok gyakran emlegetik, hogy az űr bizony nem szagtalan, hanem furcsa, egyedi szagot áraszt. Ezt onnan tudják, hogy milyen aromát hagy rajta a szkafanderükön űrséta után. A szagot jellemzően nagyon nehéz körbeírni, van, aki puskaporhoz, van, aki égő húshoz, de akad, aki málnához hasonlítja.

A brit természetes illatokat gyártó vállalat, az Omega Ingredients most azt állítja, hogy készített egy olyan parfümöt, ami egy az egyben olyan, mint a világűr. Az Eau de Space Kickstarteren indult útjának, és nagyjából seperc alatt sikerült összegyűjtenie a szükséges támogatást – írja a Futurism.

Az Omega alapítója, Steve Pearce felvette a kapcsolatot a NASA-val, hogy minél pontosabban dolgozhasson, és összesen négy évébe került kifejleszteni a különleges illatot. Pearce a legjobban édeskés, kellemes fémes illatnak tudja leírni, hogy milyen a világűr szaga.

Az asztronauták, akik eddig a világűrben jártak, mind máshogy számoltak be a világűr illatáról, de egy biztos: van neki, és most bárki megszagolhatja az Eau de Space jóvoltából.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.