Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Starlink-műholdfüzér lesz látható péntek este Romániában

Starlink-műholdfüzér lesz látható péntek este Romániában Életmód

Pénteken 22.58 és 23.06 között szabad szemmel is látható lesz a Starlink műholdak egy füzére – közölte szerdán a Vasile Urseanu Admirális Csillagászati Obszervatórium.

Hirdetés
Hirdetés

„Június 4-én, pénteken este a Starlink műholdak egy füzére szemmel is látható lesz. A műholdak 22:58-kor északnyugaton tűnnek majd fel, és 23:06-kor, kelet felé eltűnnek a Föld árnyékában” – olvasható az intézmény képviselőinek Facebook-bejegyzésében.

Hozzáteszik: a Starlink-füzért északra nézve, baloldalt lehet majd megpillantani.

A SpaceX május 16-án indította útjára Floridából (USA) az újrahasznosítható Falcon 9 rakétát a Starlink internetes hálózatának 52 újabb műholdjával.

Elon Musk cégének az a célja, hogy 1584 Starlink műholdat állítson Föld körüli pályára, mintegy 549 kilométerre a Földtől, ami a kereskedelmi műholdak esetében a szokásosnál kisebb távolság.

A Starlink műholdrendszer célja a nagy sebességű internetszolgáltatás biztosítása a Föld teljes felszínén. A gyors válaszidő érdekében a műholdakat viszonylag alacsonyan helyezik el.

A Vasile Urseanu Admirális Csillagászati Obszervatórium „derűs eget” kíván péntek estére mindazoknak, akik kíváncsiak a műholdfüzérre.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások