Felhívás!

Sérült gyerekeket vizsgáltak

Sérült gyerekeket vizsgáltak Életmód

Mit jelent egy sérült gyermek a családban? címmel tartottak előadást a budapesti Bethesda Gyerekkórház szakemberei csütörtökön a Vigadó Művelődési Ház galériájában. A kézdivásárhelyi Szeretetiskola meghívására érkezett orvosok négynapos látogatásuk során helyi, sérült gyerekeket is vizsgáltak.
A Szeretetiskola és a magyarországi Református Egyházhoz tartozó Bethesda Gyerekkórház kapcsolata többéves múltra tekint vissza – osztotta meg lapunkkal Kelemen Kata, a Szeretetiskola tanítója. Elmondta, a kapcsolat révén szeretnének minél több sérült gyermeknek segíteni, ugyanis a helyi szolgáltatások eléggé hiányosak. A csütörtöki eseményen a zsúfolásig telt galériában az előadások sorát Rideg Gyula kórházlelkész, mentálhigiénés szakember nyitotta meg, aki röviden bemutatta a Bethesda Gyerekkórház tevékenységét, amely a prevencióra, a rehabilitációs programokra és a közösségi életben, tevékenységekben való részvételre egyaránt kiterjed. Bemutatóját dr. Bodó Tímea gyermekneurológus előadása követte, aki a sérült gyermeket nevelő családok mindennapjairól beszélt, majd harmadikként dr. Hirsch Anikó gyermekpszichiáter autizmusról szóló előadására került sor.
A kórház csapata egy égési sérülésekkel kapcsolatos prevenciós előadást is tartott, majd a Petőfi Sándor Általános Iskola nyolcadikos diákjait, illetve a Pro Pectus és a Szeretetiskola gyerekeit is megvizsgálták. Kelemen Kata szerint a látogatást minden évben meg fogják ismételni, addig pedig a helyi, segítségre szoruló gyerekek felkutatására törekszenek.

Pap Eszter Edina

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.