A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Rendkívül hideg volt az éjszaka Székelyföldön

Rendkívül hideg volt az éjszaka Székelyföldön Életmód

Mínusz 17 Celsius-fokot mértek péntek reggel Csíkszeredában és Gyergyóalfaluban, lakott térségben itt volt a leghidegebb az országban. Kovászna megyében is hideg volt az éjszaka.

A nagyszebeni regionális meteorológiai központ szolgálatos meteorológusa, Cristina Blaga szerint reggel 7 óra körül volt -17 fok Csíkszeredában és Gyergyóalfaluban, Maroshévízen ekkor -16,4, Székelyudvarhelyen -13,3 fokot mértek. A Bucsin-tetői meteorológiai állomáson szintén mínusz 17,3 fokot mutattak a hőmérők péntek reggel.

Kovászna megyében Bodzafordulón mérték a leghidegebbet, -16,3 fokot. Sepsiszentgyörgyön -11,2, Kézdivásárhelyen -10,1, Baróton -10,2 fokot regisztráltak a mérőműszerek. A Lakóca csúcson egészen -19,5 fokig csökkent a hőmérséklet.

A szakember hozzátette, a következő két éjszaka ennél is hidegebb lesz, helyenként mínusz 19 vagy akár mínusz 20 Celsius-fokig süllyedhet a hőmérők higanyszála.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.