Felhívás!

Négypercesek

Négypercesek Életmód

Bár négyperceseim soha nem érhetnek fel Örkény István egyperceseihez, de időhiányos háziasszonyok éhhalál szélére sodródott családjainak talán még dobhatnak mentőövet. Nem túl gyakran veszek félkész ételeket, ha igen, akkor is megnézem, hogy mit tartalmaznak (pláne, ha a szemüvegem is jön velem vásárolni), azonban nagy őszi eltevések, kerti munkálatok idején, én is ráfanyalodom ilyesfajta eledelek fogyasztására.

Mai négypercesem nem pont ennyi idő alatt került az asztalra, ellenben minden alkotóeleme ennyit pirult, sült, főtt a lábosban, serpenyőben. Első elem a nudli, melyből elfogadható változatokat lehet leemelni az üzletek hűtőpolcairól (formában mindenképp szebb, mint az enyém). Négy percet pirul forró zsiradékon, majd felváltja a fagyasztott spenótlevél és tört fokhagyma elegye. Ha ez is elkészült, összevegyülvén a nudlival, a köretkészítés terheitől meg is szabadultunk. Következhet a kiolvadt halfilé, melyet búza- és kukoricaliszt, kukoricapehely, só, bors, paprikabundába öltöztetvén, egy serpenyőben, szintén forró zsiradékon kisütünk, Természetesen, négy-négy percig, mindkét oldalát.
Végezetül, midőn az egymásba fonódott krumplinudli, fokhagymás spenót és hal illatával és ízével kellőképp eltöltekezünk, lelki felüdülésként engedélyezhetünk magunknak néhány Egypercest is, mielőtt a napi teendők újfent maguk alá temetnek.
SzakÁ(rus) Cs(illa)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.