A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Gyakorlati környezetet a szakoktatásban

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot nyert a szakiskolás diákok számára. Projektünk célja, hogy 150 sepsiszentgyörgyi szakiskolás diák olyan gyakorlati szaktudást sajátítson el a mechanika, elektronika és autószerelés területén, amelyet munkahelyeiken alkalmazhatnak.
Programunkkal feltett szándékunk, hogy jobbá tegyük, bővítsük a diákok gyakorlati készségeit, összekötve a helyi munkaerőpiaccal. Partnereink, akik segítenek a terveink lebonyolításában: a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (ami a helyi vállalkozókat tömöríti), a Kristo Kft., a Sepsiszentgyörgyi Autószerelők Egyesülete (ASASF), az Ariadne Impex Kft. és a Puskás Tivadar Műszaki-Tudományos Alapítvány, amely a három szakot működteti. Mindezek alapján szándékunk, hogy beazonosítsuk, bevonzzuk, illetve nem utolsó sorban bővítsük partnereink körét.
Ahhoz, hogy hatékonyabbá tegyük a célkitűzésinket, a diákok a gyakorlati tevékenységeket a Puskás Tivadar Líceumban és a partner cégeknél fogják folytatni. A programban részt vevő 150 diák ta­nács­adáson, illetve szakmai tájékoztatókon fog részt venni, ami mellett legalább 30 tanuló már a meglevő tudását fogja bővíteni azáltal, hogy 3 cégnél bekapcsolódik a munkálatokba. Ekképp, a szakmai versenyeken elért eredményeik függvényében 18 diákot díjaznak. Partnerhálózatunknak és a helyi alkalmazottaknak a kerekasztal-beszélgetéseink, valamint a nyílt napok keretében fog lehetőségük nyílni, hogy szakmai eszmecserét folytassanak, emellett, látva a diákok gyakorlati tevékenységeit, munkaerő-utánpótlás választási lehetősége is adódik.
A projektnek 24 hónapos kimenetele van, összköltségvetése 1.000.629.27 lej. A projektet az Európai Unió támogatja, mene­dzsere Mihálcz Szende.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások