Felhívás!

Gyakorlati környezetet a szakoktatásban

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot nyert a szakiskolás diákok számára. Projektünk célja, hogy 150 sepsiszentgyörgyi szakiskolás diák olyan gyakorlati szaktudást sajátítson el a mechanika, elektronika és autószerelés területén, amelyet munkahelyeiken alkalmazhatnak.
Programunkkal feltett szándékunk, hogy jobbá tegyük, bővítsük a diákok gyakorlati készségeit, összekötve a helyi munkaerőpiaccal. Partnereink, akik segítenek a terveink lebonyolításában: a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (ami a helyi vállalkozókat tömöríti), a Kristo Kft., a Sepsiszentgyörgyi Autószerelők Egyesülete (ASASF), az Ariadne Impex Kft. és a Puskás Tivadar Műszaki-Tudományos Alapítvány, amely a három szakot működteti. Mindezek alapján szándékunk, hogy beazonosítsuk, bevonzzuk, illetve nem utolsó sorban bővítsük partnereink körét.
Ahhoz, hogy hatékonyabbá tegyük a célkitűzésinket, a diákok a gyakorlati tevékenységeket a Puskás Tivadar Líceumban és a partner cégeknél fogják folytatni. A programban részt vevő 150 diák ta­nács­adáson, illetve szakmai tájékoztatókon fog részt venni, ami mellett legalább 30 tanuló már a meglevő tudását fogja bővíteni azáltal, hogy 3 cégnél bekapcsolódik a munkálatokba. Ekképp, a szakmai versenyeken elért eredményeik függvényében 18 diákot díjaznak. Partnerhálózatunknak és a helyi alkalmazottaknak a kerekasztal-beszélgetéseink, valamint a nyílt napok keretében fog lehetőségük nyílni, hogy szakmai eszmecserét folytassanak, emellett, látva a diákok gyakorlati tevékenységeit, munkaerő-utánpótlás választási lehetősége is adódik.
A projektnek 24 hónapos kimenetele van, összköltségvetése 1.000.629.27 lej. A projektet az Európai Unió támogatja, mene­dzsere Mihálcz Szende.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2019. május 11., 4:57
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Ez a projekt a Puskas Tivadar kozremukodesevel egyutt irodott meg, igy csakis az iskola diakjai szamara szol. Van lehetosseg mas iskolak szamara is hasonlo projekteben reszt venni, amennyiben konkret elkepzeleseik es partnereik vannak akikkel hasonlo projekteket kivitelezhetnek.

   A kiirasok a fonduri-eu.ro weboldalon mindenki szamara elerheto, bele lehet vagni, az esely mindenkinek, adott, marcsak elni kell vele.