Felhívás!

Muffin (kanalas)

Muffin (kanalas) Életmód

Következő állomásunk a Ködös Albion (régi, most már csak költőileg használt neve Nagy-Britanniának – Angol- és Skótországnak –, a gael alb – magasság – és inn – ország, sziget szavakból származtatják, tehát azt jelenti: Hegyes-sziget, Felföld-sziget) Bristol nevű városa.

Az itt született muffin jött, látott és győzött. Szerte a nagyvilágban. Néhai Muffin manek (kik az egykori Anglia útjain kínálgatták e portékát) sikeresen teljesítették küldetésüket.

Jómagam is gyakran sütöm, főként, ha jól szállítható sütemény szükségeltetik. Szeletelni sem kell, ami szintén igen nagy előny! Néhanapján előfordulhat, hogy a sütemény annyira ragaszkodik a tepsihez, hogy császármorzsaként végzi, de itt most a kanalas jelző (megnyugtatásképp) mértékegységet jelöl. Mérlegtelen, ellenben sütni vágyó személyeknek már feltalálták a bögrés recepteket, lám, most következnek a kanalasak (pedig, szerény véleményem szerint, akinek konyhája, annak bögréje is van).

Recept: 1 tojás, 3 k. cukor, 1–1 k. kakaó, olaj, tej, 1 késhegynyi sütőpor és 4 k. liszt. A k. leveseskanalat jelöl, a felsoroltak pedig egy adag sütemény összetevői. Ezen adagot megháromszorozva, pontosan megtölthettem a muffinos tepsimet.

Berszán-Árus Csilla

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.