Hirdetés
Hirdetés

Méhnyakrákszűrés Csernátonban – Elmarad!

Méhnyakrákszűrés Csernátonban – Elmarad! Életmód

Szombaton, január 28-án 24 és 64 év közötti nőket várnak ingyenes méhnyakrákszűrésre Csernátonba. Az ingyenes programot a betegség megelőzésének és korai felismerésének céljával szervezik.

A méhnyakrákszűrő-karavánt a Maros Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem szervezi, Háromszékre az RMDSZ nőszervezetének meghívására érkezik.

10 órától várják a szűrésre jelentkezőket az alsócsernátoni  háziorvosi rendelőkbe. Az ingyenes szűrővizsgálat a Babeș-Papanicolaou- és HPV-tesztek elvégzését jelenti. A méhnyakrák egyre több 35 és 55 év közötti nőt érint. A szűrővizsgálat során azonban felismerhetők a korai rendellenességek, és a betegség időben gyógyítható.

Jelentkezni a következő telefonszámokon lehet: dr. Ábrahám Ildikónál a 0267.367.608-as, dr. Gyergyai Aladárnál a 0267.367.505-ös telefonszámokon, illetve az RMDSZ csernátoni nőszervezetének elnökénél, Gajdó Szendénél a 0746.083.513-as telefonszámon.  A szűrésre jelentkezőket kérik, vigyék magukkal a személyi igazolványukat.

Frissítés:

A szervezők értesítik a bejelentkezett hölgyeket, hogy a holnapra tervezett szűrővizsgálat elmarad! A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a karaván nem tud elindulni Marosvásárhelyről. A későbbiekben új időpontot fognak hirdetni, és újraprogramálják a bejelentkezett hölgyeket.

Fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük