Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megérkezett az ősz: a hegyekben havazott, máshol a sok eső és az erős szél okozott gondokat

Megérkezett az ősz: a hegyekben havazott, máshol a sok eső és az erős szél okozott gondokat Életmód

Drasztikusan lehűlést és sok csapadékot hozott az országon áthaladó hidegfront, a hegyekben több helyen lehullott az idei első hó, máshol a nagy mennyiségű eső és az erős szél okozott fennakadásokat a közlekedésben és az áramellátásban.

Hirdetés
Hirdetés

A Szucsáva megyében található Rarău és Giumalău hegycsúcsok közelében dolgozók tették közzé az első felvételeket a 2019-es év őszének első havazásáról. A 1500 méteres magasság fölött található részeken péntek reggelre teljesen befehéredett a táj – írja a Transindex.

Havazást jeleztek ugyanakkor Bucegi-hegységből is.

Az előrejelzések szerint hétvégére megemelkedik majd a hőmérséklet az ország ékszak-keleti részében is, úgyhogy valószínűleg az idei ősz első hóesése sem lesz hosszú életű.

A havazás mellett esőt és szelet is hozott magával a hidegfront, emiatt az ország több pontjáról jeleztek károkat és forgalmi fennakadásokat.

Hargita megyében több mint három település 350 háztartása maradt áram nélkül az erős, 65 km/órát meghaladó szél miatt. Bákóban egy felhőszakadás után elöntötte az utcákat a víz, a megyében több helyen 30 liternyi eső esett négyzetméterenként. Nagyváradon szintén egy heves esőzés okozott forgalmi fennakadásokat, Iași-ban pedig az erős szél döntött ki fákat.

(Transindex/România TV)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük