Felhívás!

Jelentős lehűlés következik, a hegyközi medencékben mínusz 17 fok is lehet

Jelentős lehűlés következik, a hegyközi medencékben mínusz 17 fok is lehet Életmód

Reggel és éjszaka fagyos lesz az idő, a hegyközi medencékben pedig mínusz 17 fokos minimumokra számíthatunk – nyilatkozta a Digi24-nek Elena Mateescu, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) főigazgatója.

“Egyik napról a másikra lehűlő időjárásra számítunk. Míg hétfőn országszerte -2 és 7 Celsius-fok között alakulnak a maximumok, keddtől a lehűlés intenzívebbé válik. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek a hegyközi medencékben elérhetik a -12 és -13 fokot, az ország többi részén, a tengerparti térségben pedig a -3 fokot. Az egész országban negatív hőmérsékleti értékek lesznek” – mondta az ANM vezetője.

“Lehetséges, hogy szerdán és csütörtökön az éjszakai és reggeli órákban az eddigi legalacsonyabb januári minimumokat fogjuk mérni, amelyek a hegyközi medencékben valószínűleg -15, -17 fokig csökkennek” – tette hozzá Mateescu.

A leghidegebb az ország nyugati, középső és keleti részén lesz.

A fővárosban is csökken a hőmérséklet, ahol a meteorológusok szerint a hét közepére -7, -8 Celsius-fokos hideg várható.

A hét vége felé azonban felmelegszik az idő, különösen az ország déli és délkeleti részén, a legmagasabb hőmérsékleti értékek elérhetik a 8, 9 Celsius-fokot.

“Hétfőn Moldvában és a hegyvidéki területeken helyenként havazás várható, a Bánságban és Erdélyben eső és havas esőt lehetséges. A szél megerősödik a Kárpátokon kívüli területeken, ahol a széllökések, főleg este és éjszaka, Havasalföld keleti felében, Dobrudzsában, Dél-Moldovában 55-65 km/órás értékeket is elérhetnek, fokozva a hideg érzését” – mondta Mateescu.

“Bukarestben borongós időjárással kezdődik a hét, hétfőn este havas eső és havazás várható, este és éjszaka nagyobb szélerősséggel, 50-55 km/h-s széllökésekkel, majd a hét vége felé ismét átlag feletti értékeket mérhetünk Bukarestben, 7-9 Celsius-fokot” – tette hozzá.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.