Hirdetés
Hirdetés

Ingadozó hőmérsékleti értékek várhatók a következő két hétben

Ingadozó hőmérsékleti értékek várhatók a következő két hétben Életmód

Jelentős lesz a hőingadozás a következő két hétben, csapadékra inkább ezen a héten van kilátás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 12-25 közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben is ingadozó hőmérsékletre kell számítani, a következő napokban, majd december 18-a és 20-a között süllyed a legmélyebbre a hőmérő higanyszála, ekkor nappal sem lesz melegebb 0-2 foknál, pirkadat előtt pedig akár mínusz 12 fok is lehet helyenként, főleg a medencékben. Az időszak többi részében a szezonnak megfelelő idő várható, december 15-e és 17-e között határozottan magas hőmérsékleti értékekkel, 6-13 fokos maximumokkal és 0-4 fokos minimumokkal.

December 15-e és 19-e között eső, majd havaseső van kilátásban.

A hegyvidéken szintén ingadozó hőmérséklet várható, a következő napokban és december 18-20 között nappal mínusz 8 és mínusz 2 fok közötti nappali és mínusz 15 – mínusz 9 fok közötti éjszakai hőmérséklettel. Az időszak többi részében a sokévi átlagnál valamivel enyhébb időre számíthatunk, december 15-e és 17-e között nappal akár 8 fok is lehet, és pirkadat előtt sem lesz hidegebb mínusz 4 foknál.

A következő napokban enyhe havazás is előfordulhat a hegyekben, a csapadék valószínűsége 15-e és 19-e között nő.

forrás: Agerpres

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük