Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Havazott a hegyekben, szélvihar okozott gondot az ország déli részén

Havazott a hegyekben, szélvihar okozott gondot az ország déli részén Életmód

Több helyen havazott vasárnap a magas hegyekben, az ország déli részén pedig fákat döntött ki a szélvihar, a kikötőket lezárták.

A craiovai regionális közút-karbantartó vállalat vasárnap arra figyelmeztette a járművezetőket, hogy a – Páring-hegységen több mint 2000 méteres magasságban átvezető – DN67C Transalpina főúton, havazik, illetve havaseső esik, ezért téligumik és hóláncok nélkül ne induljanak útnak, vagy ha már ott vannak, várják meg a hókotró járműveket és a nyomukban haladva ereszkedjenek le a hegyről.

A Bihari-hegységben az 1800 méteres Vigyázó-csúcson működő meteorológiai állomás ügyeletese töltött fel a Meteoplus Facebook-oldalra videófelvételt a behavazott tájról, hozzátéve, hogy a szeles időben az érzékelt hőmérséklet mínusz öt foknak felel meg.

Bukarestben vasárnap több mint húsz olyan helyszínre riasztották a tűzoltókat, ahol fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le, vagy tetőszerkezeteket tépett le az erős szél.

A Călărași megyei Oltenitán a DN31-es főúton egy mozgásban lévő autóra esett egy a szél által kidöntött fa: a jármű vezetője könnyebb horzsolásokkal megúszta a balesetet.

Giurgiu megyében a fővárost a legforgalmasabb román-bolgár közúti határátkelővel összekötő DN5-ös főúton vasárnap szintén egy kidőlt fa miatt zárták le a fél útpályát.

A közlekedési rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt leállították a manőverezést Románia valamennyi tengeri és folyami kikötőjében az erős szél miatt.

(forrás: MTI, fotó: Cabana Vlădeasa/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.