Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Havazásra, jegesedésre és erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

Havazásra, jegesedésre és erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok Életmód

Meghosszabbította szerda reggelig az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a korábban kiadott, rossz időre vonatkozó, országszerte érvényes figyelmeztetést.

Hirdetés
Hirdetés

A meteorológusok szerint kedd délelőtt 10 órától szerda délelőtt 10 óráig az ország délkeleti részében nagyobb mennyiségű csapadék – főként eső – várható, és helyenként – inkább Moldova délkeleti felében és a Bărăganban – jegesedésre is számítani kell. A Kárpát-kanyarban, a Déli-Kárpátokban, Munténia és Moldova többi részén havazni fog, 5-10 centiméteres vastagságú új hóréteg rakódhat le.

A keddi nap folyamán megerősödik a szél a Bánság déli részében, Munténia keleti felében, Dobrudzsában és a hegyekben. A tengerparton fog a legnagyobb erővel fújni a szél, időszakonként 55-65 kilométeres óránkénti sebességgel.

A keddről szerdára virradó éjszaka a Déli-Kárpátok nyugati részének gerincein és a Bánsági-hegyek vidékén a széllökések meg fogják haladni a 80-90 kilométeres sebességet óránként, hófúvásokat idézve elő.

A meteorológusok előrejelzése szerint ugyanakkor az elkövetkező napokban országszerte csapadék várható, nagyobb mennyiségre a déli, keleti és középső régiókban illetve a hegyvidéken kell számítani.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük