Felhívás!

Ciucă: a kormány a járvány kezelésére és a következő pénzügyi év előkészítésére fókuszál

Ciucă: a kormány a járvány kezelésére és a következő pénzügyi év előkészítésére fókuszál Románia

Az elkövetkező időszakban a kormány a COVID-19-világjárvány kezelését tartja prioritásnak, az oltási stratégia gyakorlatba ültetésére fókuszál – jelentette ki kedden Nicolae Ciucă ügyvivő kormányfő a Victoria-palotában adott nyilatkozatában.

“Klaus Iohannis államelnök döntése nyomán átvettem a kormány ideiglenes vezetését az új kormány megalakításáig. Az elkövetkező időszakban továbbra is a COVID-19-pandémia kezelésére, az országos oltási stratégia gyakorlatba ültetésére fog a kormány összpontosítani” – mondta Ciucă.

Hozzátette, a kormány folytatja a gazdasági intézkedéseket a válság által sújtottak támogatására, ugyanakkor a 2020-as pénzügyi év lezárására és a 2021-es pénzügyi év előkészítésére összpontosít.

“Élve a lehetőséggel, meg akarom köszönni Ludovic Orban úrnak azt az egyensúlyt, amit sikerült megtartania a COVID-19-pandémia felszámolása érdekében hozott intézkedések és a gazdasági intézkedések között” – mondta még az ügyvivő kormányfő.

Megemlítette ugyanakkor, hogy ügyvivő kormányfői feladatköre mellett biztosítani fogja a védelmi miniszteri kötelezettségeit is ebben az átmeneti időszakban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.