Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Használt műszaki cikkekkel is lehet fizetni egy londoni kocsmában

Használt műszaki cikkekkel is lehet fizetni egy londoni kocsmában Életmód

Műszaki hibás, sérült vagy megunt műszaki cikkekkel is fizethetnek a sörért, akár vacsoráért egy londoni kocsmában, hogy az összegyűjtött mobilokat, töltőket és egyéb elektronikai eszközöket később újrahasznosítsák.

Hirdetés
Hirdetés

A Trade-Inn nevű kocsmában 14 ezer féle elektronikus eszközt fogadnak el, amiket később egy cég megjavít és bizonyos alkatrészeket más termékek gyártásánál például újra felhasználnak – írja az euronews.

Az egyedi ötlet úttörőnek és egyben nagyon hasznosnak számít. Az Egyesült Királyság ugyanis Európa legnagyobb elektronikai hulladéktermelője. A jelenlegi előrejelzések szerint ebben 2024-ben akár a jelenlegi világelsőt, Norvégiát is megelőzheti. A Királyi Kémiai Társaság 2019-es tanulmánya szerint a brit háztartások nagyjából 40 millió használaton kívüli készülékkel rendelkeznek.

2020-ban mintegy 420 millió mobiltelefont és egyéb hordozható elektronikus eszközt értékesítettek az EU-ban és csak a fel nem használt töltők évente akár 11.000 tonna elektromos hulladékot is jelenthetnek.

A mobiltelefonokon kívül – többek között – hűtőszekrények, vízforralók, tévék, elektronikus játékok és sporteszközök alkotják az úgynevezett e-hulladékot, amelynek mennyisége évente kétmillió tonnával nő a világon. A becslések szerint kevesebb mint 20 százalékát gyűjtik össze és hasznosítják újra.

(Napi.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások