Felhívás!

Fürjtojás

Fürjtojás Életmód

Rokonához, a tyúktojáshoz képest oly sok jótékony hatása van az emberi szervezetre, hogy felsorolni is jó időbe telik: az immunrendszer egyensúlyának helyreállítása, az emésztőrendszer és a gyomor működésének normalizálása, gyomorfekély és krónikus epehólyag-gyulladás kezelése, szív- és érrendszer tevékenységének, a vérnyomás normalizálása.

Megszünteti az akut légzőszervi fertőzéseket, elősegíti az agyműködést, javítja a memóriát stb. Mindazonáltal, méreteit tekintve, felhasználása sokkal nehézkesebb, mint a testesebb tyúktojásé. Első találkozásunkkor, csomagolásának felnyitása során (műanyag doboz, tűzőgéppel két helyen összekapcsolva) meg is reptettem őket rendesen. Ugyanis a (számomra) ismeretlen fizikai kölcsönhatás nyomán kiszabadult tojások úgy röpködtek a konyhában, mintha legalábbis szülőanyjuk tért volna be egy futó látogatásra. A földet érés, sajna, igen szomorú látványt nyújtott. Azóta sokkal óvatosabban kezelem őket.

Egy nagy kedvenc nálunk a fürjtojással töltött fasírt, a Stefánia-szelet kishúga. A keményre főzött tojást darált húsba (tojás, zsemle, fokhagyma, só, bors) csomagolva, forró olajban kisütöm. E nyárias, áprilisban friss zöldségekből készült salátával tálaltam.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.