Felhívás!

Frissen

Frissen Életmód

Van, aki a napokban az ortodox vízkeresztet ünnepelné, van, aki farsangolna, én meg bizony szívesen elmennék a koronavírus temetésére, persze, ha kapnék egy ilyen orvosi felszólítást, hogy: „Kelj fel, és járj!”

Akkora csoda nem lenne, mondjuk, mint Lázár lábra állása, de egyelőre túl messzire egyhuzamban biztos nem jutnék. Azért az mindenképp jó lenne, ha az idei farsangvégén Illést Korona helyettesítené, bizonyára rendesen megégetnénk, és jó mélyre eltemetnénk. Addig meg figyelhetünk ilyen bölcs határozatokra, hogy viseljünk orvosi maszkot – vagyis, termeljük a sok szemetet –, de ugyanakkor ügyeljünk a globális felmelegedésre. Akinek kisgyereke van, csak úgy kapkodhatja a fejét az új szabályok hallatán, lényeg, hogy egészségesek maradjunk (vagy ki tudja?!), és buták. Mindenképp, amíg van a pénztárcában és a kamrában valami, addig táplálkozzunk okosan!

Együnk vitamindús ételeket, és sétáljunk nagyokat a téli napsütésen! Sok zöldséget azon frissiben ropogtathatunk, murkot, salátát, uborkát, retket, hogy csak a kedvenceimet említsem. A gyümölcsök közül az almát és a banánt részesítem előnyben, nincs is jobb, mint amikor egy jó könyvvel a kézben, roppanós, savanykás almába mélyeszthetjük fogaink. Ügyeljünk magunkra!

Berszán-Árus Csilla

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.