Felhívás!

Fogyasztóvédelem: kánikula idején fokozottan ügyeljünk az élelmiszerek vásárlásakor

Fogyasztóvédelem: kánikula idején fokozottan ügyeljünk az élelmiszerek vásárlásakor Életmód

A hőségre való tekintettel ellenőrző akciókat indít az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) az élelmiszerpiacokon, vendéglátóhelyeken, közélelmezési egységekben, és ugyanakkor azt tanácsolja a lakosságnak, hogy legyenek különösen éberek az élelmiszerek vásárlásakor ebben az időszakban.

Az Agerpres hírügynökségnek kiküldött közlemény értelmében a fogyasztóvédelmi felügyelők gyorséttermekben, önkiszolgáló éttermekben, büfékben, pizzériákban, vendéglőkben, teraszokon, sörözőkben fognak ellenőrzéseket végezni. Az élelmiszerek és italok minőségét, a szavatosság lejárati idejét, a tárolási, szállítási, forgalmazási és feldolgozási körülményeket ellenőrzik.

A hőségben nem megfelelően szállított, tárolt és forgalmazott élelmiszerek komoly veszélyeket jelentenek a fogyasztók egészségére nézve, emiatt ügyeljenek, honnan vásárolják meg élelmüket ebben az időszakban, figyelmezteti a fogyasztókat Claudiu Dolot, az ANPC elnöke.

Paul Anghel, a piacfelügyeleti és ellenőrzési szakosztály vezérigazgatója figyelmezteti a lakosságot, hogy bizonyos szabályokat be kell tartani az egészségük védelmében: ne vásároljanak élelmiszereket engedéllyel nem rendelkező egységektől, minden alkalommal nézzék meg az élelmiszerek szavatosságának lejárati idejét, és vizsgálják is meg azokat (szagukat, állagukat, színűket), mivel a nagy melegben a termékek gyorsabban romlanak; ne vásároljanak meg sérült csomagolású termékeket; figyeljék meg, hogy a terméket megfelelő körülmények között tárolják-e a kereskedelmi egységben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.