Felhívás!

Ferenc pápa üzenete romániai útja előtt: haladjuk meg félelmeinket és előítéleteinket!

Ferenc pápa üzenete romániai útja előtt: haladjuk meg félelmeinket és előítéleteinket! Életmód

Május 28-án este közzétették Ferenc pápa romániai apostoli látogatása előtti videoüzenetét. A Szentatya május 31-én érkezik háromnapos apostoli útra az országba, melynek keretében június 1-jén szentmisét celebrál Csíksomlyón.

A Magyar Kurír katolikus portál közreadta Ferenc pápa videoüzenetének fordítását:

Kedves Testvéreim Romániában!

Az utazásig, amely közétek visz, csak néhány nap van hátra. Ez a tudat boldoggá tesz, és már most szeretném a szívből jövő köszöntésemet kifejezni.

Romániába megyek, egy szép és vendégszerető országba mint zarándok és testvér, és megköszönöm a köztársasági elnök és az állami szervezetek meghívását és az együttműködést. Már most átélem a találkozás örömét a pátriárkával és a román ortodox egyház szinódusával, ugyanúgy a katolikus lelkipásztorokkal és hívekkel.

A hit kötelékei, melyek bennünket egyesítenek, az apostoloktól erednek, különösen az a kötelék, mely Pétert és Andrást egyesítette, utóbbi a hagyomány szerint elhozta a hitet a földetekre. Testvérek voltak az Úrért vállalt vértanúságban is. Köztetek is annyi mártír volt, akár a közelmúltban, mint a hét görögkatolikus püspök, akiket örömmel fogok boldoggá avatni. Cselekedetük, amiért életük odaadását szenvedték el, sokkal erősebb örökség, mint hogy elfelejthetnénk. Közös örökség, amely arra hív, hogy ne távolodjunk el a testvértől, akivel ebben osztozunk.

Közétek jövök, hogy járjunk együtt. Együtt járunk, amikor megtanuljuk megőrizni gyökereinket és a családot, amikor oltalmazzuk a gyermekek jövőjét és a mellettünk élő emberét, amikor meghaladjuk félelmeinket és előítéleteinket, amikor engedjük leomlani az egymástól szétválasztó korlátokat.

Tudom, hogy sokan hatványozott erőfeszítéssel készítik elő látogatásomat, szívből köszönöm. Biztosíthatlak benneteket, hogy imádságban mindannyiótokhoz közel vagyok, és áldásomat adom rátok. Azt kérem, hogy imádkozzatok értem! Viszontlátásra!

(magyarkurir.hu/Vatikáni Sajtószolgálat)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 29., 15:26
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Ne feledd Ferenc pápa, hogy egy 100 éves országba látogatsz ahol 1,3 millió magyart tart modern rabszolgaságban egy olyan nép aki templomokat rombolt le, embereket kényszerített ortodox vallásunak, most ujjabban temetőket is gyaláz!!!

 • User
  Dátum: 2019. május 30., 15:45
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Babgulyast kolbasszal osztanak – e az ortodox hiveknek ??? Ha igen akkor fog meggyozodni a papa , hogy milyen tarsasaggal van dolga , mert kepesek egy tanyer etelert letapodni a tobbieket .s a szemet ami marad utanuk !

 • User
  Dátum: 2019. május 30., 20:36
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Őpápasága, pedig alányal a görög katolikus vértanúk boldoggá nyilvánításában, lám mennyire rendesek az ortodoxok, tisztelik az eddig elhanyagolt elnyomottak emlékét.