Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Északnyugaton viharokra, délkeleten hőségre figyelmeztetnek

Északnyugaton viharokra, délkeleten hőségre figyelmeztetnek Életmód

Fokozott légköri instabilitásra figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország északnyugati részére, míg délkeleten hőség várható. 

Hirdetés
Hirdetés

Az előrejelzések szerint Bánságban, Körös-vidéken, Máramarosban, Olténia nyugati felében, Erdély legnagyobb részében, Moldva északkeleti megyében, a Nyugati-Kárpátokban és helyenként a Déli-Kárpátokban heves széllökésektől és villámlásoktól kísért záporok várhatók, és jégeső is lehetséges. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 25-40 litert négyzetméterenként.

A meteorológusok szerint a fokozott légköri instabilitás egész héten jellemző lesz az érintett régiókra.

A sárga jelzésű viharriasztás a következő megyékre terjed ki: Fehér, Argeș, Arad, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Krassó-Szörény, Dolj, Gorj, Hunyad, Mehedinți, Máramaros, Maros, Szeben, Szilágy, Szatmár, Suceava, Temes és Vâlcea. 

A viharriasztás kedd 10 óráig van érvényben. 

19 megyében lesz érvényben elsőfokú hőségriasztás

Kánikulára figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat 19 megyére. 

Az előrejelzések szerint hétfőn és kedden az ország déli és keleti megyéiben lesz nagy meleg. Helyenként kánikula várható, a hőérzet-index pedig meghaladja a kritikus 80 egységet. A hőmérséklet nappali csúcsértéke 32 és 37 fok között váltakozik.

A sárga jelzésű hőségriasztás Bukarestre, illetve Argeş, Bákó, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea és Vaslui megyére terjed ki.

A meteorológusok szerint a délkeleti országrészben a nagy meleg szerdán is kitart. 

A hőségriasztás keddig van érvényben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.