Felhívás!

Epres gombóc

Epres gombóc Életmód

Nagy melegben az ember enni sem tud olyan jóízűen, mint egyébként, inkább könnyed, hideg étkekre, itókákra vágyik. Nagyon fontos a test hidratálása, jó vizek (a sör is jó, de inkább vesemosásra, mint a test vízkészletének szinten tartására), teák, hideg levesek által.

Desszertet is fogyaszthatunk, idénygyümölcsökkel, joghurttal, tehéntúróval, puha piskótával, persze, egy igazán jó (nem jégdarabkás, vízízű) fagylalt, vagy netán a kedvenc, nyári dobogós helyezést elérő frappé (akár fagyival, tejszínhabbal, csokiöntettel, kókuszpehellyel dúsítva) is meg tudja örvendeztetni az ízlelőbimbóinkat.

Ma a tehéntúrós gombóc újragondolt változata kényeztette gyomrunkat. Igazából reform a négyzeten, mert már a gombóc sem a hagyományos módon készült. Tejbegrízbe kavart tehéntúróból gömbölyödtek a cukros prézlibe megmártózó gömböcskék. És mivel nagy adag massza lett, a maradékból egy feldúsított desszert készült, eperzselével és prézlivel rakottan, prézli, túrógombóc-korong, eperzselé (az utolsó kerti eperegyedekből), túrógombóc-korong, prézli rétegekkel. Mindez a hűtőben, kellő hőmérsékletre tevén szert, nem túl megterhelő ebédünk után, igazán gyönyörűségünkre szolgált.

Berszán-Árus Csilla

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.