Felhívás!

Elsőfokú viharriasztást adtak ki az ország 20 megyéjére

Elsőfokú viharriasztást adtak ki az ország 20 megyéjére Életmód

Légköri instabilitásra, felhőszakadásra, jégesőre és viharokra vonatkozó elsőfokú riasztást adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 20 megyéjére és Bukarestre.

A sárga jelzésű figyelmeztetés 12 és 23 óra között érvényes.

A meteorológusok szerint a jelzett időszakban az ország keleti és délkeleti részében, valamint a hegyvidéken, elsősorban a Keleti- és Déli-Kárpátokban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra kell számítani, a szél viharossá fokozódik, elszigetelten jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

Az érintett megyék a következők: Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Bacău, Hargita, Kovászna, Brassó, Prahova, Giurgiu, Argeş, Szeben, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Gorj, Vâlcea és Bukarest.

Az ország nagy részére június 12-ig fokozott légköri instabilitásra figyelmeztető jelzés érvényes. Ebben az időszakban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra lehet számítani, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25, helyenként a 35-40 litert négyzetméterenként. Ezek a jelenségek a délutáni és esti órákban lesznek gyakoribbak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.