Felhívás!

Elsőfokú viharriasztást adtak ki az ország 17 megyéjére

Elsőfokú viharriasztást adtak ki az ország 17 megyéjére Életmód

Légköri instabilitásra, felhőszakadásra, jégesőre és viharokra vonatkozó elsőfokú riasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 17 megyéjére és Bukarestre.

A sárga jelzésű figyelmeztetés vasárnap 12 és hétfőn 3 óra között érvényes.

A meteorológusok szerint a jelzett időszakban az ország keleti és déli részében, valamint a hegyvidéken, elsősorban a Keleti-Kárpátokban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra kell számítani, a szél viharossá fokozódik, elszigetelten jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

Az érintett megyék a következők Suceava, Neamţ, Hargita, Maros, Bacău, Vaslui, Vrancea, Kovászna, Buzău, Brassó, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Gorj, Vâlcea és Bukarest.

Az ország nagy részére kedden 23 óráig fokozott légköri instabilitásra figyelmeztető jelzés érvényes. Ebben az időszakban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra lehet számítani, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25, helyenként a 35-40 litert négyzetméterenként. Ezek a jelenségek a délutáni és esti órákban lesznek gyakoribbak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.