Felhívás!

Elsőfokú viharriasztás kedd délutánig az ország 27 megyéjében

Elsőfokú viharriasztás kedd délutánig az ország 27 megyéjében Életmód

Fokozott légköri instabilitásra és jelentős esőzésre vonatkozó, elsőfokú (sárga) riasztást adott ki hétfőn 27 megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Az előrejelzések szerint hétfő este 6 órától kedd délig Olténiában, Moldvában, illetve Erdély, Máramaros és Munténia egyes részein záporok, zivatarok, villámlások várhatók, és rövid időszakokra felerősödik a szél.

A csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-35 litert négyzetméterenként, kis kiterjedésű területeken, főként Moldvában és a hegyvidéken a 40-60 litert is.

A következő megyéket érinti a riasztás: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galac, Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea, Buzău, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Szeben, Fehér, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Hunyad és Krassó-Szörény.

A szakemberek szerint az ország többi részében is lehet esőre és légköri instabilitásra számítani, délkeleten és nyugaton a szél is megerősödik, a széllökések sebessége elérheti a 45-55 kilométert óránként.

Kedd délutántól péntekig jelentős esőzésekre lehet számítani, főként az északi országrészben, figyelmeztetnek még a meteorológusok.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.