Felhívás!

Várják a jelentkezőket!

Idén online formában szervezik meg a XXXII. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Versenyt, amely a biológia iránt érdeklődő, magyarul tanuló 7. és 8. osztályos általános iskolásoknak szól Felvidéktől Erdélyig, Vajdaságtól Kárpátaljáig.

Az idei tanévben hatodik alkalommal nyílik lehetőség egy külön erdélyi forduló megszervezésére a Magyar Természettudományi Társulat, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, valamint a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége együttműködése révén. Az erdélyi fordulóban a legmagasabb pontszámot elért tanulók továbbjutnak a verseny döntőjébe, amelyre 2022. május 27–29. között a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban (Magyarország) kerül sor.

A tanulmányi verseny célja a tehetséggondozás, tehetségfejlesztés. A versenyen részt vevő 13–14 éves tanulóknak országos szinten kívánnak lehetőséget adni képességeik megmutatására, kibontakoztatására.
A részvétel ingyenes, a regisztráció határideje 2022. február 4., a vetélkedő időpontja 2022. március 5.
A verseny online módon történik. A 7–8. osztályos tanulók egy kategóriában versenyeznek. A versenybizottság által összeállított központi feladatlapok a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának honlapjáról tölthetők le a megadott időpontban a verseny napján. A feladatok megoldása után az iskola szaktanára/szaktanárai kijavítják a versenyfeladatokat a megoldókulcs alapján. A feladatlapok kérdései az alább megadott négy tételcsomagra vonatkoznak: Herman Ottó élete és munkássága, hazai védett állatok, növények ismerete, a Természetbúvár folyóirat 2021. év 3., 4., 5. számaiban megjelenő tanulmányok, valamint a biodiverzitás megőrzésének fontossága, az ökológiai lábnyom, fenntartható fejlődés.

Az erdélyi forduló keretében a legmagasabb pontszámot elért tanulók továbbjutnak a Magyarországon megtartandó Kárpát-medencei döntőbe. Az okleveleket, valamint a nyereményeket a versenyzők postai úton kapják meg. A legsikeresebb versenyzők a járványviszonyoktól függően részt vehetnek az egyhetes, nyári Kárpát-medencei tehetségtáborban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.