Varázslatos muzsika szólt

Varázslatos muzsika szólt Cseperedő

Szombaton, szeptember 29-én a kézdivásárhelyi Borudvarban található Pajtában tartotta az Antanténusz Egyesület Jeles napok-programsorozatának Szent Mihály napjához fűződő hagyományápoló gyerekfoglalkozását.

A délután beszélgetéssel, mesével indult. Körbejártuk a gyerekekkel a témát: megismerkedtünk Szent Mihály főangyal alakjával, mérlegre téve jó és rossz cselekedeteinket. Juhászos, bárányos, farkasos gyermekjátékokat játszottunk, szülők és gyerekek. Csordultig megtelt a Pajta kisgyerekkel, a talpalávalót öt lelkes fiatalember biztosította, az Antanténusz Egyesület és a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola tanítványai, akik muzsikájukkal egészen elvarázsolták a gyerekközönséget: Ábri László (16 éves) hegedű, Bakó-Fazakas Vajk (12) hegedű, Bakó-Fazakas Bátor (14) nagybőgő, ütőgardon, Bodó-Czerék Bence (15) brácsa, Bodó-Czerék Gergő (13) brácsa.

Jeles napos tevékenységeinket a budapesti Hagyományok Hazával partnerségben szervezzük. Célunk a közeljövőben minél több gyermeket bevonni a programunkba. Ezúttal is köszönjük Hegedűs Ferenc úrnak, valamint a Borudvarnak a folyamatos támogatást, valamint a helyszín biztosítását.

Bakó-Fazakas Zsuzsa

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.