Felhívás!

Várak és erődtemplomok

Várak és erődtemplomok Cseperedő

Várak és erődtemplomok, történelmünk dicső hírmondói címmel rajzpályázatot hirdet a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei és diaszpórában élő általános iskolásoknak, két korcsoportban.

Az elemi osztályosok számára Az én váram címmel hirdet pályázatot a Rákóczi Szövetség. Ebben a korcsoportban a lakóhelyhez közeli vagy a tanuló szívéhez közelálló várról készített rajzzal lehet pályázni. A rajzhoz kapcsolódó, saját élményeket feldolgozó, rövid (10–12 soros) történeteket is fogadnak, de a szöveges rész beküldése nem kötelező.

Magyar várak a történelem viharaiban kategóriában az 5–8. osztályosoktól várnak pályamunkákat. A gimnazisták egy Kárpát-medence területén fellelhető várról, erődtemplomról készített rajzzal pályázhatnak. Az alkotások elbírálásakor kiemelt szempont lesz egy tényleges történelmi eseményre vagy irodalmi alkotásra való reflektálás.

A felhívás célja épített örökségünk kivételes emlékeit, történelmünk dicső hírmondóit a feledéstől megóvni, emlékezetben tartani. A rajzpályázatra színes vagy grafikai alkotást várnak. Nevezni a pályaműről készített fotó beküldésével lehet. A fotó készülhet mobiltelefonnal vagy egyéb digitális eszközzel, de fontos szempont, hogy jó minőségű felvétel legyen. A nevezés és a pályázaton való részvétel ingyenes. Beküldési határidő szeptember 30.

Az alkotásokról készített felvételeket az info@rakocziszovetseg.hu elektronikus levélcímre várják. Az elektronikus levélben fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát és osztályát, a rajz címét / jelmondatát, a pályázati kategóriát, a felkészítő tanár nevét, e-mail-címét és az iskola nevét, elérhetőségeit
A borítékon a feladó neve és címe mellett szerepeljen a Várak és Erődtemplomok rajzpályázat megnevezés is. Az első három helyezett jó minőségű rajz- és festőeszközöket tartalmazó ajándékcsomagot kap, valamint részt vehet a Rákó­czi Szövetség jövő évi nyári táborainak valamelyikében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.