Felhívás!

Vakációs közösségi program

Vakációs közösségi program Cseperedő

Gyerekek vették birtokukba a megyeszékhelyi Szent József-plébánia udvarát, hittantermét. A „Kövess engem!” jelmondattal megszervezett vakációs foglalkozáson hétfőtől péntekig 10–13 óra között zajlanak a tevékenységek, a rendezvény szombaton szentmisével zárul.

Idén immár hetven óvodás és kisiskolás gyerek kapcsolódott be az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő közösségi programba.

„Nagy öröm számomra, hogy sok a visszajáró gyerek, akik tavaly, tavalyelőtt is itt voltak, de újak is jöttek, és nagyon jól érzik magukat ebben a közösségben” – magyarázta Tölgyesi Rika, aki Simon Sándor másodéves papnövendékkel és Kovács Károly segédlelkész segítségével szervezte a nappali tábort. A tevékenységek csoportokban 17 pedagógus, önkéntes fiatal, cserkész irányítása alatt zajlanak. A támogatóknak és a nőszövetség tagjainak köszönhetően minden nap tízórait is kapnak a résztvevők.
„Mivel az egyházunkban a hivatások éve van, fontosnak tartottuk, hogy a gyerekeknek is beszéljünk a különböző szakmákról. Kis előadások, színdarabok keretében próbáltunk bemutatni egy-egy foglalkozást.

Az első nap a családról beszéltünk, aztán egy orvosról volt szó, majd a szerzetesekről, és a papi hivatásról. Pénteken összefoglaljuk a hallottakat, a tanultakat. Természetesen a közös játék, éneklés, mondókázás, kézműves-tevékenység sem maradt ki a programból” – mondta Tölgyesi.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.