Felhívás!

Tűz az óvodában

Tűz az óvodában Cseperedő

 

Volt egyszer egy erdő, annak a közepében volt építve az állatóvoda. Oda jártak az állatgyerekek: vadmalac, mókuska, süni, őzike, nyuszika, medvebocs, rókakölyök és farkaskölyök. Az óvónéni a fakopáncs volt.

Egy nap az óvodások azt játszották, hogy elmentek sátorozni a hegyekbe. Sátrat építettek pokrócból, fakockákból tábortüzet raktak. A rókakölyök és farkaskölyök ellopta Fakopáncs óvónéni asztaláról a gyufát, és meggyújtották a papírt a kockák alatt. Elkezdett lángolni a fa, a gyerekek megijedtek, elkezdtek sikoltozni. Az óvónéni kivezette őket biztonságos helyre, és telefonált a tűzoltóknak. A tűzoltókocsi megérkezett szirénázva, Vaddisznó volt a tűzoltóparancsnok, aki víztömlővel addig locsolta a tüzet, míg kialudt.

Ez idő alatt az állatgyerekek felmásztak egy fára, hogy jól lássák a tűzoltást. Az óvónéni kereste őket, és nem találta meg. A gyerekek csendben lemásztak a fáról, és hátulról megijesztették az óvónénit, aki nem haragudott meg, örült, hogy a gyerekek épségben megvannak mind egy szálig.

Jöttek a nyomozók, keresték a nyomokat, és kiderült, hogy a rókakölyök és farkaskölyök volt a hibás. A nyomozók elmagyarázták szépen, hogy a gyerekeknek veszélyes a tűzzel játszani, és az egész csoport megígérte, hogy többet ilyet nem csinál. Másnap mindenki a szüleivel jött, és közösen kijavították az óvodát.

Ennyi volt, mese volt, ha vége jó, minden jó.

 

A kisbaconi óvoda vegyes csoportja által kitalált és Veres Ildikó óvónő által lejegyzett Tűz az óvodában című mese második díjat nyert a Hófehérke Napközi Otthon Csöppnyi családkalandok meseíró és illusztráló pályázatán. A jövő héten a nagyajtai középcsoportosok meséjét, A tavaszi kis virágot közöljük.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.