Felhívás!

Tündérek tenyerén

Tündérek tenyerén Cseperedő

Hiánypótló előadással jelentkezik a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház. A legkisebbeket, a 9 hónapos és 3 év közötti gyerekeket és szüleiket szólítja meg a Tündérek tenyerén című produkció, melyben a hangok, zörejek a nézők szemei előtt szülnek új formát, a színek és anyagok bábokká lesznek. A népi mondókák, az énekszó, az élő hangszer ölelésében és az édesanyák ölének biztonságában a kisbabák önmaguk testrészeire csodálkozhatnak rá, majd környezetük kellékeivel ismerkedhetnek meg.

 

Az előadás rendezője, Benkő Éva állandó kapcsolatban van a kicsikkel, 22 éve vezeti a gyerektáncházat, s a szülőkkel való beszélgetések során derült fény arra, hogy Sepsiszentgyörgyön is igény lenne a „babaszínházra”.

– A cél kettős, a babák bevezetése egy csodálatos, mondókás, zenés, bábos világba, s ugyanakkor az édesanyákat is kiragadja a mindennapi rutinból, és egy különleges baba–szülő együttlétet biztosítani számukra. Mindez meghitt, bensőséges környezetben, melegséget sugárzó színek, puha tárgyak között. A családias hangulat biztosítása érdekében a helyek száma korlátozott, legtöbb 21 szülőt és kisbabát tudunk fogadni – magyarázta a rendező.

Az előadás megvalósításához Benkő Éva olyan munkatársakat keresett, akiknek kisgyerekük van, vagy közel áll hozzájuk ez a téma. A 20–25 perc során három hölgy: D. Gulácsi Zsuzsanna, Szucher Ágnes és Vincze Tímea, azaz Trillácska, Hajnácska és Bíbola tündérek varázslatában élhetik át a keletkezés csodáit a kisgyermekek. Dramaturg Prezsmer Boglárka, a zenéjét Orbán Ferenc szerezte, a díszlet-, jelmez- és bábtervező szintén anyuka, Balázsi Gyöngyi.

A zenei és formai anyanyelv közegébe ágyazott előadást a művészeti nevelés részeként is ajánlják az alkotók a szülők figyelmébe.

– Fontosnak tartjuk az érzelmi biztonság kialakulásában a közösen megélt léleképítő csodavárást és a megtartó örömet, ezért szülőkkel vagy közeli hozzátartozókkal együtt várjuk babaszínházunkba a kicsiket. A játék időtartama kevesebb mint fél óra – írták ajánlójukban.

Az előadás bemutatóját ma fél kettőkor tartják Cimborák Bábszínház stúdiótermében, ezt követően március 10-én 11.30 és 13.30 órától játsszák.

Az előadásra a felnőtt- és a babajegy egyaránt 7 lejbe kerül. A foglalásokat a 0755 335 400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várják. További részletekről a Cimborák Bábszínház Sepsiszentgyörgy Facebook-oldalon olvashatnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.