Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Testvértelepülések találkozója

Testvértelepülések találkozója Cseperedő

Tartalmas hétvégét tölthetett Mezőtúron az árkosi Dr. Gelei József Általános Iskola és a sepsikőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola tizennyolc diákja és négy pedagógusa. Sokáig tartó, emlékezetes élményekkel és új barátságokkal tértünk haza.

Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 12–15. között szervezték meg Mezőtúron a Testvértelepülések találkozóját, amelyre mi is meghívást kaptunk. Szombat délelőtt a városháza dísztermében dr. Krizsán Józsefné Piroska Pro Natura díjas tanár és Olasz Ákos előadásán vettünk részt, melynek fő témája a globális felmelegedés és a biodiverzitás volt. Ezt követően megtekintettük a várostörténeti kiállítást, majd a városháza tornyából is megcsodáltuk Mezőtúrt. Délután a mozgásé volt a főszerep, mi is részt vettünk a Túri-kupa utcai futóversenyen, majd a városi strandfürdőn töltöttük a nap további részét.

Mezőtúrt a kerámia fővárosaként is emlegetik, a 19. század utolsó harmadára az egész történeti Magyarországot tekintve az egyik legfontosabb fazekasközponttá fejlődött a város. Vasárnap délelőtt mi is megcsodálhattuk a Draskovits-kerámiagyűjteményt. A négy teremben közel 1300 darabból álló különlegességek történetéről dr. Draskovits Dénes, a város korábbi polgármestere és a gyűjtemény tulajdonosa mesélt nekünk. Ezt követően mi is körbejártuk a jubileumi Túri Vásárt. Délután Szűcs Dániel, Mezőtúr polgármestere köszöntötte a testvértelepüléseket az Árkos, Sepsikőröspatak, Weida, Sárosfa és Törökbecse településekről érkezetteket.

Árkos és Sepsikőröspatak testvértelepülési együttműködése Mezőtúrral 1992-ben kezdődött, idén ennek a testvértelepülési kapcsolatnak a 30. évfordulóját ünnepeltük. A tartalmas programok mellett diákjaink újabb barátságokat kötöttek a mezőtúri diákokkal. Ezúttal is köszönetünket szeretnénk kifejezni Mezőtúr Város Önkormányzatának, hogy lehetővé tette ezt a látogatást, ez az alkalom is tovább erősítette a testvértelepülési kapcsolatunkat.

Berde Mária-Magdolna, Kolumbán Krisztina, Biró Julianna, Vargha Zsuzsa

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.