Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Gyerekek írták

Az állatok iskolája

Végre megérkezett a tavasz az erdőbe. Fényesen sütött a nap. Kizöldültek a fák, és kinyíltak a virágok. A madarak szépen énekeltek. Az állatok felébredtek. A medve előjött a barlangjából, a róka kibújt a rókalyukból. A mókus vidáman lesett ki az odúból, és ugrált ágról ágra. Sün Soma is előkerült a bokrok alól. Mind elindultak iskolába.

– Sziasztok, gyerekek! Már nagyon vártalak! – örvendezett Bubi bagoly, a tanító bácsi.

– Ma matematikaórát tartunk.

Sorra szólította a gyerekeket: Lilit, a mókust, Répát, a nyulat, Danit, a medvét. A gyerekek helyesen válaszoltak a kérdésekre. Tanítójuk nagy örömére mindenki tudta a szorzótáblát.

Bubi bagoly bólogatott.

– Jól van, gyerekek, nagyon ügyesek vagytok! Holnap környezetórát tartunk. Mindenki hozzon egy falevelet.

– Rendben! – felelték a gyerekek.

Az állatok elindultak, és vidáman ugrándoztak hazafelé. Már alig várták, hogy másnap újra iskolába mehessenek!

Orosz Tímea (Váradi József Általános Iskola, II. E osztály)

Az erdei iskola

Egyszer volt, hol nem volt, volt a kerek erdő közepében egy kis barlang. Ott lakott medvemama a három bocsával. Én, a napsugár is részt vettem a bocsok nevelésében. Tornagyakorlatokkal indult a nap. Előre bukfenc, hátra bukfenc és fáramászás. Figyelmeztető intés, mert madárfészek van az ágon. Miután befejezték a reggeli tornát a macik, jöhetett az énekóra. Dalolva indultak a csobogó patak felé. Ma halászatot tanultak a kis bocsok. Medvemama így magyarázott:

– Csendben figyelitek a vizet, és egy mozdulattal kirántod a halat a vízből! Így ni!

Ekkor vették észre, hogy a legkisebb mackó hiányzik. Rémülten indultak a keresésére. Nem messze a tisztás túloldalán rá is találtak. Medvemama meg is dorgálta, amiért elkalandozott a csapattól. Megkérte a bocsokat, hogy máskor jobban figyeljenek egymásra. Ezután a kiscsapat medvelépéssel elindult haza!

Gyárfás Bence (Váradi József Általános Iskola, II. E osztály)

Hangya-suli

Reggelente ébredezve
sok kis hangya lépeget,
iskoláról énekelve
apró morzsát cipelget.

Sziri, Ciri, Mici, Lidi
kis csápjait fényezi.
Tanulgatják Hangyaúrral,
a hangyaélet titkait.

Hogyan lehet hangyabolyon
ezer ablak, ajtó, rés,
ezer levéldarabkából,
kis házukban táplálék,
hangyatojás, bábozás,
minden nap és éjen át?

Sokezer kis hangyagyerek
gyakorlatba ülteti,
amit tanult Hangyaúrral,
hazaérve megteszi.

Dascălu Hanna (Váradi József Általános Iskola, IV. E osztály)

Lola és Nicol

Lola németjuhász volt. Az afrikai állatkereskedésben látta meg a napvilágot. A sors úgy akarta, hogy egy kisfiú legyen a gazdája. Nagyon rosszul bántak vele, ezért megszökött. Éppen egy erdőben járt, amikor nyüszítést hallott. Elindult hát abba az irányba. Meglátott egy vadkutyát, akit csapdába ejtettek. Kiszabadította a csapdából, és összebarátkoztak. A vadkutyát Nicolnak hívták. Nicol elmondta, hogy van neki egy háza. Felajánlotta Lolának, hogy lakjanak együtt. Lola elfogadta a meghívást, és attól kezdve ő is ott lakott a homokdűnék között.

Lola egyszer elindult vadászni. Nicol otthon maradt. Várta, várta, már három óra is eltelt, de Lola nem tért vissza. Így elindult, hogy megkeresse Lolát. Nyomokat látott a homokban. Elvezetett az erdőig, és ott egy fához. A fán millió kis fényecske égett. Felmászott a fára, a fa legtetejére, csak azt látta, hogy a fa nem egy- vagy kétméteres, hanem a lombkoronái között folyosók, termek helyezkedtek el. Bent megterített asztalok, poharak, tányérok voltak. De hogy még mennyi állat! Pókok, skorpiók, kígyók, bogarak és Lola. A csíkos mókus is ott volt. Ő rendezte az ünnepséget. Lola, amikor megpillantotta Nicolt, örömében elmesélte, hogy ő egyébként haza akart menni, csak hát… a csíkos mókus nagyon marasztalta, és ünnepséget rendezett a köszöntésére. Meghívott minden állatot, aki az erdőben lakott. Hogy miért nem hívta meg Nicolt is? Ő is nemrég költözött ide, és senki sem tudott az ő érkezéséről. Így a két barát ünnepsége lett.

Még a mai napig tartják az ünnepséget! Ha nem hiszed, menj, és kérdezd meg Lolát vagy Nicolt.

Buja Beke Panna (Váradi József Általános Iskola, I. B, Step by step)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.