Felhívás!

Természetbarát ovisok

Természetbarát ovisok Cseperedő

A kézdivásárhelyi Csipkerózsika Napközi otthonban fontos a környezettudatosságra nevelés, ezért negyedik éve tematikus héttel ünneplik az április 22-ei Föld napját. Múlt pénteken a Zöld bicikliút nevet viselő biciklis felvonulásukkal az ovisok környezetbarát módon hívták fel a figyelmet a zöld gondolkodásmódra.

A tanintézmény pedagógusai a gyerekek megismerésvágyára alapozva folyamatosan igyekeznek a természet szeretetére és tiszteletére nevelni az óvodásokat, tudniillik a környezetvédő gondolkodást már egészen zsenge korban tanácsos elsajátítani.
A környezettudatos viselkedés egyik alapja, ha a lehető legzöldebb módon közlekedünk, ezért ki-ki biciklire, taposóra, rollerre pattant és környezetbarát alternatívát mutatott szüleinek, illetve a járókelőknek. Azért biciklizünk, hogy tisztuljon a levegő – fogalmaztak az ovisok, ez volt az ő ajándékuk a Föld születésnapjára viszonzásképpen azokért a természeti kincsekért, amelyekkel ellát bennünket a bolygó.
Egész héten rajzok, plakátok készültek a témában, amelyeket ki is állítottak, a legjobb alkotásokat pedig díjazták. Zárásként közös növényültetéssel tették szebbé a napközi otthon környezetét.
(bzs)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.