Felhívás!

Bábszínházi kavalkád

Bábszínházi kavalkád Cseperedő

A Szent György Napok kulturális hetén öt bábszínházi társulat szórakoztatta a megyeszékhelyi óvodásokat és kisiskolásokat. A karon ülő apróságoktól a gimnazistákig, minden korosztályt megszólítottak az előadók. Minden produkció felejthetetlen élményt nyújtott a közönség számára, mégis két előadást emelnék ki: a pécsi MárkusZínház Hős Miklósát és a felvidéki Écsi Gyöngyi Teremtésmeséjét.

Minden bizonnyal azok, akik látták a Hős Miklós című előadást, egy életre megjegyezték Toldi Miklós történetét. Vajda Zsuzsanna és Pilári Gábor Blattner Géza díjas bábszínészek a száraz történetmesélés helyett egy izgalmas világba, az Angyali Lélekteremtő Laboratóriumba helyezték a játékot, ahol két Angyal utasításra hőst teremt, és megkezdi a lélek felkészítését a földi létre, azaz elmesélik Toldi Miklós életútját. A sok humorral, kiszólással fűszerezett színészi és marionettjáték pirotechnikai megoldásokkal egészült ki.
A felvidéki Écsi Gyöngyi idén a Teremtésmese című előadását hozta el Sepsiszentgyörgyre. A történet a Bibliában megírtakat követi végig. Az Úr megteremti az eget, teleszórja csillagokkal, a Földet fákkal, virágokkal, állatokkal, folyókkal díszíti, elkészül a Nap és a Hold majd megalkotja az embert, Ádámot és társát, Évát. A kígyó hatására megszegik az egyetlen szabályt, esznek a tiltott fa gyümölcséből, és el kell hagyniuk a Paradicsomot. Bánatukat látva az Úr ajándékkal lepi meg őket, egy kisgyerekkel, aki megszépíti mindennapjaikat. A történet az előadó közvetlenségétől, humorától, a közönségre való kikacsintásaitól, az élő zenétől és ízes nyelvtől lesz egyedi, gyerekközeli és szerethető. A nézőket bevonva a mese részeseivé, alakítóivá teszi.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.